Judith Mooy – Steltenpool

Mijn naam is Judith Mooy, eigenaar en oprichter van ATHLETICS AND CARE. Ik ben geboren op 11 december 1970 te Zwaagdijk en woon met mijn man en drie kinderen in Alphen aan den Rijn.

Tien jaar geleden ben ik gaan hardlopen en sinds vijf jaar train ik fanatiek voor verschillende afstanden. Na het lopen van verschillende halve marathons heb ik in april 2012 en 2013 de marathon van Rotterdam volbracht.

Ik wilde mijn passie graag met anderen delen en hen laten beleven dat je door inspanning een grote mate van ontspanning ervaart. Hardlopen is in deze hectische moderne tijd een populaire sport die relatief weinig tijd kost. De sport brengt mensen niet alleen in beweging maar bindt hen ook. Het is een sport voor zowel lichaam als geest, het brengt balans in je leven en maakt je sterker en zelfverzekerder.

In 2012 besloot ik dan ook om een trainerscursus te volgen bij Aart Stigter, in samenwerking met de EEFA (gezondheid in ontwikkeling door professionalisering, ondersteuning en educatie). Om mezelf verder te ontwikkelen op loopgebied heb ik in het voorjaar van 2013 de trainerscursus Basis Looptrainer 3 bij de Atletiekunie gevolgd en met succes afgerond. Ik volg nog steeds regelmatig clinics en workshops, zodat ik altijd op de hoogte ben van de actuele ontwikkelingen op hardloopgebied.

Sinds een paar jaar geef ik training aan diverse loopgroepen, o.a. bij stichting ‘De SportVrouw’ en  AAV ’36. Begin 2014 heb ik ATHLETICS AND CARE opgericht om zo mijn doel te kunnen verwezenlijken: mensen helpen en stimuleren om een fysiek en mentaal gezonder leven te leiden.

Athletics and Care