Bieten met makreel en rozemarijn

Ik vind het heerlijk om te koken. Ik hou van pure smaken en eenvoudige gerechten. Mocht je variatie in je weekmenu willen brengen, dan kan ik je met mijn recepten misschien inspireren. 

 

athletics and care

BIETEN MET MAKREEL EN ROZEMARIJN

Voor 2 personen

  • 5 ongekookte rode bieten

  • 1 takje rozemarijn

  • 1 ui

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 2 makreelfilets

Kook de bietjes in een pan met water. Ze zijn gaar als je er met een vork in kunt prikken.

Spoel de bietjes af met koud water en laat ze afkoelen om ze vervolgens te schillen en in blokjes te snijden van 2cm.

Snijd de ui in halve ringen en bak deze een paar minuten in een wok in de olie .

Doe de bietjes en de rozemarijn erbij en bak op laag vuur mee.

Leg de makreelfilets op het gerecht en laat  ze warm worden.

Je kunt eventueel gebakken krieltjes toevoegen. Dit maakt het gerecht wel machtig.

Lekker met een frisse witlofsalade met appel en yoghurtdressing