BIETENDUO

Dit voorgerecht laat je ervaren dat gezond en lekker zo goed samen gaan.

Ik heb dit gemaakt  voor vrienden en zij waren blij verrast.

Pittige Bietensoep

Je hebt nodig voor 8 personen:

  • 5 kleine rauwe bieten

  • 2 sjalotjes

  • olijfolie

  • 1 halve knolselderij

  • 2 appels friszoet (Elstar)

  • Groentebouillon 600 ml

  • Crème fraîche (optioneel)

  • Peper en zeezout

  • Chili vlokken

  • Munt

Bereiden:

Kook de bietjes in water tot je er met een vork in kunt prikken. ( 1 uur of net iets langer)

Laat de bietjes afkoelen en schil ze.

Schil ook de knolselderij en de appels.

Snijd alles in blokjes.

Snijd de sjalotjes fijn en doe deze met een beetje olijfolie in een soeppan.

Fruit de sjalotjes tot het lichtbruin is en doe de knolselderij erbij en bak een paar minuten mee.

Doe vervolgens de bietjes en appels erbij en bak nog eens  5 minuten. Schep het mengsel af en toe om.

Doe vervolgens de groentebouillon erbij en laat 15 minuten pruttelen.

(Groentebouillon kun je zelf maken  verschillende soorten groenten en kruiden te laten trekken in water. Dit kost wel veel tijd.)

Voor deze soep heb ik een biologisch bouillonblokje gebruikt.

Pureer de soep met een staafmixer en zeef de soep.

Maak op smaak met zout, peper en chilivlokken, serveer met een lepeltje crème fraîche en  fijngesneden munt.

Bietenduo

Amuse van biet en makreel

Je hebt nodig voor 8 personen:

  • 1 makreel

  • 3 rauwe kleine bietjes

  • Hazelnootolie

  • Griekse yoghurt

  • Peper, zout

 Kook de bietjes in water tot je er met een vork in kunt prikken.

Laat ze afkoelen en schil ze.

Snijd de bietjes fijn en meng door de makreel.

Voeg en scheutje hazelnootolie, peper, zout toe en een schepje Griekse yoghurt.

Meng alles en zet in de koelkast om koud te laten worden.

Serveer op een amuse lepel of klein bakje met een toefje Griekse yoghurt.

Een feestelijk lekker en gezond voorgerecht!