DE BIETENBURGER VAN ESTHER VLIEGE

Deze burger is echt een aanrader, een super variatie op de andere gerechten met biet.

Ingrediënten:

  • 4 á 5 rauwe bieten geraspte

  • 200 gram havervlokken (of vlokken die jij wilt, lees hier waarom haver een slimme keuze is)

  • 1 ui

  • 150 gram feta kaas (tofu kan ook)

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels koudgeperste olijfolie

  • 2 (biologische) eieren

  • een handvol verse basilicum

  • naar smaak en behoefte: zout en (verse) peper toevoegen

Bietenburgerbereiding:
Schil en rasp de bieten, of snij fijn.
Snij ook de ui en knoflook fijn
Doe alles in een hoge kom (pas op voor spetters, bieten geven rit vlekken!)
Zet de keukenmachine of mixer aan werk (heel glad hoeft niet, hou de groentemix liever wat grof)
Voeg olijfolie, eieren en havermout toe
Mix alles weer goed door
Voeg nu ook de (schapen)kaas of tofu, basilicum, zout en peper toe
Mix voor de laatste keer goed door elkaar
Zet het mengsel 30 min. in de koelkast (de haver kan dat het vocht uit de bietjes opnemen)

Verwacht geen heel stevig mengsel, het komt goed in de pan. Is het echt nog heel vochtig, voeg dan wat extra (haver)vlokken toe.

Verhit (kokos)olie in een pan met antiaanbaklaag
Bak ze geduldig aan twee kant

Finishing touch

Serveer op een plak geroosterd (zuurdesem)brood, of gewoon zo met een blaadje sla, schijfjes avocado, tomaat en rode ui.

Eet smakelijk en geniet morgen van je (extra) energieke training!

 Bietenburger