Lunchtip: Tomaten-paprikasoep

Je kunt hem lekker pittig maken door er een rood pepertje bij te doen.

Je hebt nodig:

Voor 1 persoon

  • 4 kleine tomaten

  • 1 paprika

  • ½ rode peper (fijn gesneden en zaadjes verwijderd)

  • 1 sjalotje

  • Beetje olijfolie of kokosvet

  • Groenten die je in huis hebt b.v. prei, bleekselderij, taugé

  • Zeezout

Tomaten-paprikasoep

10 minuten werk:

Doe de tomaten, de rode peper en de paprika in grove stukken in een ovenschaal en zet onder de gril in de oven. Het is klaar als de groente een beetje begint te blakeren.

Snijd ondertussen het sjalotje fijn en fruit deze op laag vuur met een beetje olie in een middelgrote pan.

Doe vervolgens de geroosterde groenten erbij en roer even om voordat je er 200ml water bij doet.

Breng het geheel rustig aan de kook en pureer daarna de soep met een staafmixer.

Een beetje zout naar smaak en je soep is klaar. Ik vind het lekker om nog wat verse groenten toe te voegen en ik heb altijd wel iets in huis. Taugé, prei, verse kruiden, geef er je eigen draai aan en neem even de tijd om hiervan te genieten.