Pasta met verse groenten

Een makkelijk gerecht voor het hele gezin.

  • 1 pak volkoren spaghetti

  • olijfolie

  • 2 courgettes

  • 1 aubergine

  • 10 kastanje champignons

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 rode paprika‚Äôs

  • 5 tomaten (vol van smaak)

  • Scheutje ketjap

  • Stukje gember

  • 1 pak gezeefde tomaten

  • Verse italiaanse kruiden.

  • Peper

  • Zout

  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Snijd de groenten in blokje of partjes van 2 cm.

Hak de knoflook fijn.

Bak de uien, paprika en de knoflook met een scheutje olijfolie in een ruime pan.

Na een paar minuten kunnen de overige groenten erbij. Roer alles door elkaar.

Voeg de gezeefde tomaten en de verse kruiden toe, ik maak altijd een bosje van een takje rozemarijn, oregano, thijm en salie.

Je kunt het bosje er straks makkelijk uithalen.

Een scheutje ketjap en een stukje gember erbij en laat alles een half uurtje op een laag vuur pruttelen.

Kook vervolgens de pasta volgens aanwijzingen.

Verwijder de kruiden uit de saus en voeg zout en peper naar smaak toe.

Dien op met een beetje parmezaanse kaas. Smullen maar!

Pasta