PASTINAAKSOEP MET VERSE THIJM

Pastinaak heeft een zoetachtige smaak. Door de thijm en peper wordt het een soep met pit!

Deze stevige soep is lekker in deze tijd en is zo gemaakt.

Ingrediënten:

  • 3 pastinaken

  • 1 aardappel

  • 750 ml groenten bouillon (liefst biologisch)

  • 4 takjes thijm

  • peper

  • zeezout

  • pureermachine/blender

bereiding:

schil de pastinaken en en de aardappel snijd ze in blokjes van 2cm.

Doe alles in een pan met de bouillon en 2 takjes Thijm.

Breng het geheel aan de kook en laat daarna 15 min. zacht pruttelen.

Mocht het kookvocht bijna op zijn voeg dan nog iets toe.

Pureer de soep tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de rest van de thijm.

Je kunt evt. een scheutje kookroom toevoegen als je dit lekker vindt.

 Soep