WE DOEN HEM NOG EEN KEER!

31 december 21:00. Vlak voordat we naar Rotterdam vertrokken om daar de jaarwisseling te vieren met familie schreef ik mij in om voor de 4e keer de Marathon Rotterdam te kunnen lopen. Ik had mijzelf de tijd gegeven om te beslissen tot en met 31 december.

Man, wat heb ik getwijfeld: zal ik wel of toch niet? De ene dag zag ik het helemaal zitten: altijd gezellig, familie langs de kant, lekker vlak (nou ja, op die ene brug na dan), dichtbij en voor mij een goede periode om te trainen.  En vervolgens vloog de gedachte mij aan dat ik zoveel tijd kwijt ben met trainen; wanneer ga ik dat doen? Inmiddels geef ik 5x per week training  en vraagt het best wat tijd aan voorbereiding en het verzorgen van de training zelf. Maar o wat is het super leuk om te doen. Zoveel leuke, mooie mensen ontmoet ik door deze uit de hand gelopen hobby. Voor mij is het dan ook een uitdaging om mijn eigen trainingen goed te plannen. Het wordt in ieder geval een trainingsperiode met veel kilometers. Met lange duurlopen!  Het Sportrusten laat ik deze keer voor wat het is. Niet omdat ik vind dat het niet werkt, het werkt zeker! Maar er is iets wat mij zo is tegengevallen tijdens de marathon vorig jaar.

Rotterdam

De pijn die ik vorig jaar  na 25 km in mijn bovenbenen kreeg, komt spontaan terug als ik er aan denk.  Mocht ik weer trainen voor  een marathon dan inclusief lange duurlopen. Puur om na  te gaan of dit kwam doordat ik niet voldoende kilometers in mijn benen had.

Natuurlijk, iedereen krijgt pijn in zijn benen tijdens een marathon. Dat hoort erbij en je moet door. Een mentaal gevecht. Afleiding zoeken en beseffen dat de eindstreep nabij is, zorgt ervoor dat je door gaat. Maar bij 25km! Kom op zeg! Dan ben je net over de helft! Veel te vroeg.  Het is duidelijk dat het komt door die ellendige brug. Nadat ik voor de 2e keer de Erasmusbrug over liep, liepen mijn benen vol en is het gedaan met de snelheid. Deze keer wil ik dit proberen  te voorkomen, dus we gaan voor de Kilometers!

Het is definitief, ik sta op de deelnemerslijst, heb man en kinderen geïnformeerd; “Als je er maar niet zoveel over praat tijdens het eten!!!” Nee hoor, ik schrijf het wel op.

Vanaf deze week kunnen jullie  mijn belevenissen omtrent het trainen voor de marathon lezen.

Vind je het leuk om mij te volgen, like mijn Facebookpagina.