THE FLOW

Deze weken zo vlak voor de Marathon zijn de meest intensieve. Ook voor degenen die volgens het Sportrustenprogramma  trainen. De ‘lange’ duurlopen op marathontempo zijn lekker maar je kunt niet lanterfanten, je moet wel op tempo blijven. Als je eenmaal in ‘The Flow’ raakt dan krijg je er niet genoeg van. Deze ervaring had ik vanmorgen toen ik mijn 14km (ja, ik ben aan mijn max. gekomen vorige week) training deed. Na 3 km had ik mijn hartslag onder controle, de eerste km’s  is mijn HF altijd erg hoog.  Waarom weet ik niet. Heb ik altijd al gehad en dan opeens schiet ie naar beneden en moet ik tempo maken om op HF155 te blijven. Eenmaal op deze frequentie merkte ik vanmorgen een soort cadans waarbij ik het gevoel had dat ik dit oneindig lang zou kunnen volhouden (met gemak 42km haha! Geen idee meer hoe ver dat is).

Het was apart, ik voelde mijn lichaam niet, ik had een concentratie waarbij ik automatisch doorliep in een lekker tempo, een heerlijk tempo waarbij je gemakkelijk loopt, waarbij je het gevoel hebt dat je je zwevend voortbeweegt.

Wat een mooie ervaring! Jammer genoeg duurde het niet zo lang, er kwam een bocht en ik had flinke tegenwind, ik kreeg het koud. Maar dit gevoel ga ik proberen te bewerkstelligen op 12 april. Dat is de manier om kilometers te maken zonder dat je er erg in hebt.

Ik doe nu vanaf vorige week de lange trainingen zaterdag en zondag achter elkaar. En dat voelt goed, geeft vertrouwen. Zo pak ik binnen 48 uur toch zo’n 30 kilometer. Kunnen de beentjes daar enigszins aan wennen. Een hersteldrankje na de trainingen zorgt dan ook dat mijn lijf snel herstelt en het is meteen een controle dat ik geen last krijg van dat zoete spul tijdens de marathon. Want het trainen met gels en sportdrank vind ik eigenlijk overbodig bij de voor mijn gevoel korte afstanden.

Zo langzamerhand mag ik wel eens een plan van aanpak gaan maken, de dagen sluipen ongemerkt voorbij en ik heb nog wel wat voor te bereiden voor 12 april.

Ga vanavond een lijstje maken. (bovenaan staat nieuw outfit kopen)

The flow