HALVERWEGE

Dag 50 is aangebroken, ik ben halverwege de 100 dagen van het Sportrustenprogramma en kreeg vanmorgen een felicitatie. Geen weg meer terug.

De eerste helft is ongemerkt voorbij gegaan, minder kilometers, meer ontspanning, zo voel ik het ook. Ik heb het idee dat mijn ademhalingsfrequentie lager is. Mijn rustpols is prima in orde, rond de 50 en soms nog lager.

Hoewel de trainingen op tempo, met name de korte training hoog in D3/A (tegen het omslagpunt aan) pittig zijn, duurt het allemaal niet zo lang. De ochtenden dat ik een paar uur weg was voor een duurloop is lang geleden. Je zou denken dat ik tijd ‘over’ heb, nou ik kom zeker aan andere dingen toe. (bijna zover om het ‘to do’ lijstje erbij te pakken dat je voor je uit schuift omdat je geen ‘tijd’ of zin hebt).

Halverwege

Maar nu ik halverwege ben wordt het wel een serieuze zaak. Als er zich geen blessures voordoen in de komende weken ga ik 12 april dus 42 km lopen. Wauw! Ik krijg ook steeds meer vertrouwen in dit trainingsschema.

De trainingen kan ik goed aan, ik let op mijn voeding en zo nu en dan ontvang ik motiverende mailtjes vanuit het Sportrustenkantoor. Dat doet mij zeker goed.

Denk nu niet dat dit schema mij alleen maar ontspanning brengt, voor ieder doel moet je je inzetten en dat geld voor ook voor mij. Het gaat niet vanzelf!

Zaterdag gaan we weer 10km voluit.

Ik ben benieuwd of ik er een paar seconden af kan snoepen t.o. van de vorige tijd die ik op de 10km heb gelopen.

Je hoort het!