STAARTJE

Het lopen van 20km tijdens de 20 van Alphen had voor mij toch nog een staartje.  Ik werd vorige week even teruggefloten door mijn lichaam. De griep had mij duidelijk niet verlaten, vorige week had ik het de hele dag koud en ik voelde mij vermoeid en zeker niet fit. Ik heb daardoor niet getraind, integendeel ik heb rust genomen en mijn schema even gelaten voor wat het is. Dat had ik even nodig, en rusten is ook een training. Door je lichaam rust te gunnen kan deze goed herstellen en daardoor beter presteren. Zo voorkom je dat je blijft lopen terwijl je iets onder de leden hebt. Voor mij is dit een goede les geweest; ook ik moet geen 20km gaan lopen als ik niet fit ben. Ja, ja ik weet het, het bekende lopers kwaal, het is makkelijk advies aan iemand anders te geven dan jezelf streng toe te spreken.

IMGP4608

Na een week rust, goed eten veel slapen zijn we er weer, energiek en gemotiveerd. We gaan weer verder waar we gebleven waren. Belangrijk dus om een stapje terug te doen in het trainingsprogramma.

Gelukkig heb ik wat speling in het schema en daarom doe ik de week waarin ik niet heb getraind nog een keer. En wat een wereld van verschil als je je weer goed voelt. Als een veulen in de wei zo blij dat het hardlopen weer lekker gaat.

Maar ja, wie wil er nu niet buiten met dit weer? Zijn we daar allemaal niet aan toe, een lentezonnetje, de eerste lammetjes op het gras en hier en daar witte en paarse bloemen die zo fris afsteken tegen de kale grond.

De behoefte aan een photoshoot in dit lekkere weer was zo groot dat ik met mijn schoonmoeder plus professionele camera er op uit ben gegaan om deze mooie week vast te leggen. De foto laat precies zien hoe ik mij nu voel:

Blij dat ik loop!

MARATHON ROTTERDAM, ik kom eraan!  Nog 30 dagen te gaan.