VERTROUWEN

Voor een 2e keer volle bak op de 10km voelde heel goed.

Ik was verbaasd dat ik mijn ademhaling zo goed onder controle had. Wat ik nog een beetje mis is het vertrouwen om echt diep te gaan. Dat durf ik nog niet zo, ja de laatste 100 meter als je de stal ruikt.

Maar dat zet geen zoden aan de dijk. Ik heb volgens de tijdregistratie sneller gelopen dan vorige keer, 45.20 min.,  40 sec. verschil Dat lijkt heel mooi maar wat blijkt; Mijn GPS geeft geen 10km aan maar 9.88km.

Tsja, dan hou je jezelf voor de gek als je zegt dat je sneller bent geworden………………..

Ik heb nog 1 herkansing maar ik weet nog niet wanneer ik nog een 10km ga lopen.

Afgelopen week ben ik van mijn schema afgeweken. Vorige week overkwam mij hetzelfde als duizenden Nederlanders de afgelopen weken. Ik werd ziek. Gewoon ziek, rillerig, spierpijn en lamlendig.

Na 2 dagen ging het weer en probeerde ik de draad weer enigszins op te pakken. Ik had eigenlijk maar 1 training gemist dus dat viel mee. Deze heb ik ruimschoots ingehaald tijdens de 20 van Alphen afgelopen zondag.

Wel 20 km heb ik afgelegd. Mijn enige lange duurloop in dit trainingsschema. Wat heb ik ervan genoten! Super gezellig om samen met mijn man door Alphen te lopen. Snel hoefde ik niet. Het was puur een training. Snel was ook niet verantwoord geweest want de griep lag nog op de loer. Ik heb de 20km prima kunnen lopen, iets onder mijn marathon tempo op een HF van 160 slagen per minuut.

Wij finishten op een tijd van 1.46.44  met een gem. looptempo van 5.20 per km.

Helemaal tevreden en vertrouwen gekweekt dat de conditie prima in orde is.

Nog 5 weken om mezelf klaar te stomen voor deze mooie uitdaging. Voorzichtig zie ik mijzelf  al lachend over de Coolsingel lopen, zwaaiend naar familie die mij de laatste meters op handen dragen.

MMMMMM, ik krijg er stiekem al in zin in!

 hardlopen